..: Forum DDR :.. nowy, chrupiący... suchar.net
.: Główna :: Szukaj :: Użyszkodnicy :: Rejestracja :: Profil :: Zaloguj :.
..:: FORUM 
 Ugh problem z kompotem Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat : Odpowiedź do tematu :
Autor Wiadomość
szenko2325
.


Dołączył: 09 Sty 2004
Posty: 22692
Skąd: Sentinel

Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon Cze 18, 2012 9:53 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

mocniejszy laptop = mocniejszy układ graficzny, procesor główny = głośniejsze chłodzenie = ogólne niezadowolenie ze straty 3k bo huczy
laptop do obróbki zdjęć = wyświetlacz minimum 17 cali = mało mobilna krowa + narzekanie na nie matowy wyświetlacz
laptop do obróbki zdjęć = vista + adobe photoshop i RAMu brakło

_________________
Za każdą linią drzew morze.
Czubki drzew na tle ciemnego nieba.
Gdy kto sieje nasiona goryczy, nie może zebrać plonu słodyczy.
hitsuji
pokemon lover


Dołączył: 25 Kwi 2004
Posty: 859
Skąd: Gorzów Wlkp.-Poznań-Nagoya-Tokyo

Zobacz profil autora 5317395
PostWysłany: Pon Cze 18, 2012 9:59 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

Matryca nieistotna, bo i tak mamy osobny monitor. Ciężar też nieistotny, bo nie będzie przenoszony.
Czy w tym wypadku nie lepiej samemu coś zmontować?

_________________
Klaps w gołą pupę, postrach małych dziewczynek, staje się przyjemnością gdy dorosną.
wojok
13. miejsce w Karkazonie
13. miejsce w Karkazonie


Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 2536
Skąd: z tamtąd

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora 3403250
PostWysłany: Pon Cze 18, 2012 10:04 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

to nie lepiej stacjonarkę w małej obudowie i z chłodzeniem wodnym?

bo imho kupowanie laptopa, który i tak mobilny nie będzie i matryca mnie chuj obchodzi to trochę wywalanie kasy w błoto.

_________________
Image
Image
hitsuji
pokemon lover


Dołączył: 25 Kwi 2004
Posty: 859
Skąd: Gorzów Wlkp.-Poznań-Nagoya-Tokyo

Zobacz profil autora 5317395
PostWysłany: Pon Cze 18, 2012 10:13 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

Czyli pewnie do tego potrzebne dużo ramu, dobry procesor (czy i7 jest dobry)...? Co jeszcze?

_________________
Klaps w gołą pupę, postrach małych dziewczynek, staje się przyjemnością gdy dorosną.
wojok
13. miejsce w Karkazonie
13. miejsce w Karkazonie


Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 2536
Skąd: z tamtąd

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora 3403250
PostWysłany: Pon Cze 18, 2012 10:16 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

osobiście polecam jeszcze zainwestować w dysk ssd na system i programy (64 gb powinno wystarczyć) a 2 hdd na inny stuff. sam od 2 msc mam ssd i wszystko działa dużo sprawniej i przyjemniej - word np. uruchamia się w czasie ok. 1 sekundy ;]

_________________
Image
Image
hitsuji
pokemon lover


Dołączył: 25 Kwi 2004
Posty: 859
Skąd: Gorzów Wlkp.-Poznań-Nagoya-Tokyo

Zobacz profil autora 5317395
PostWysłany: Pon Cze 18, 2012 10:23 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

Ok, zaznaczam jako kolejne do odhaczenia.

_________________
Klaps w gołą pupę, postrach małych dziewczynek, staje się przyjemnością gdy dorosną.
Brzus
NC+ expert
NC+ expert


Dołączył: 26 Lut 2003
Posty: 10854

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora
PostWysłany: Pon Cze 18, 2012 10:28 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

i7 dobre, kup jakiegoś wypasionego 3 generacji to możesz przyżydzić na karcie graficznej
ssd tez dobry
duuuzo ramu

_________________
Image
http://www.bykom-stop.avx.pl/ BYKOM-STOP!!
Wolin 15:48:31 napisał:
jestem nadal tylko chlopcem
Marian!
Image
hitsuji
pokemon lover


Dołączył: 25 Kwi 2004
Posty: 859
Skąd: Gorzów Wlkp.-Poznań-Nagoya-Tokyo

Zobacz profil autora 5317395
PostWysłany: Pon Cze 18, 2012 10:40 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

Brzus napisał:
i7 dobre, kup jakiegoś wypasionego 3 generacji to możesz przyżydzić na karcie graficznej
ssd tez dobry
duuuzo ramu


Ok, dziękujemy i włączamy tryb szukania.
W ramach dziękczynnych, zdjęcie kamienia:

Image

_________________
Klaps w gołą pupę, postrach małych dziewczynek, staje się przyjemnością gdy dorosną.
szenko2325
.


Dołączył: 09 Sty 2004
Posty: 22692
Skąd: Sentinel

Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon Cze 18, 2012 13:28 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

z budżetowych ciekawostek: http://www.latestgadgets.co.uk/pc-and-accessories/4004-hannsprees-all-in-on-pc

_________________
Za każdą linią drzew morze.
Czubki drzew na tle ciemnego nieba.
Gdy kto sieje nasiona goryczy, nie może zebrać plonu słodyczy.
szenko2325
.


Dołączył: 09 Sty 2004
Posty: 22692
Skąd: Sentinel

Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw Cze 21, 2012 16:07 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

http://reniferu.pl/98591/dysk-twardy-prosto-z-chin/

_________________
Za każdą linią drzew morze.
Czubki drzew na tle ciemnego nieba.
Gdy kto sieje nasiona goryczy, nie może zebrać plonu słodyczy.
wojok
13. miejsce w Karkazonie
13. miejsce w Karkazonie


Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 2536
Skąd: z tamtąd

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora 3403250
PostWysłany: Nie Cze 24, 2012 7:53 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

zapytanie do posiadaczy SSD/ tych co mają wiedzę Smile

Muszę zainstalować drugi system (jeden soft pod 64 bitowym mi się chrzani). Czy mogę na dysku ssd normalnie wydzielić z poziomu windowsa nową partycję i na nim go walnąć, czy lepiej zrobić format wszystkiego i od nowa z tym koksem?

_________________
Image
Image
wojok
13. miejsce w Karkazonie
13. miejsce w Karkazonie


Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 2536
Skąd: z tamtąd

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora 3403250
PostWysłany: Nie Cze 24, 2012 8:07 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

dobra nieaktualne, będę stawiał XP na virtualnym systemie, będzie mniej zachodu

_________________
Image
Image
szenko2325
.


Dołączył: 09 Sty 2004
Posty: 22692
Skąd: Sentinel

Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie Cze 24, 2012 11:41 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

hitsuji napisał:
Tak jakby problem z kompotem.
Żono moja jest fotografem, a że ma teraz sporo kasy to chce kupić lepszy laptop. I tu pojawia się pytania: co polecicie coby dobrze działało przy obróbce zdjęć (Photoshop i adobe lightroom). Spending money= 3500zł.


_________________
Za każdą linią drzew morze.
Czubki drzew na tle ciemnego nieba.
Gdy kto sieje nasiona goryczy, nie może zebrać plonu słodyczy.
AlieneK
Nolife 2013
Nolife 2013


Dołączył: 11 Lis 2003
Posty: 6601
Skąd: 52o08'xx.xx" N 21o03'xx.xx" E

Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora 1854672
PostWysłany: Pią Cze 29, 2012 18:26 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

Elo,

Mam taki problem Sad
Kupiłem router wifi, żeby korzystać z neta w telefonie w domu. No i nie bardzo wiem, jak ustawić te cholerę bo mam durne aster, które każe mi każde urządzenie rejestrować i albo płace za nowe IP, albo współdziele, ale wtedy net jest tylko na jednym z urządzeń :zeca:

Ktoś miał podobny problem z aster?

_________________
Fotki | Czytam Image
http://www.nopremium.pl/?ref=Jenek
Wawa
Tyle przegrać
Tyle przegrać


Dołączył: 28 Wrz 2006
Posty: 6558

Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob Cze 30, 2012 7:26 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

musisz ustawić tak aby ruter był traktowany jako urządzenie końcowe. nie wiem jak to się robi ale tak właśnie zrobił mi kumpel jak miałem aster i chciałem podpiąć ps3 pod net

_________________
WYJEBANE SAMO SIĘ NIE ZROBI
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy temat : Odpowiedź do tematu :



 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



design: Mijah; kod, opieka & kontakt: czeslaw; copyright © 2001 - 2010 DDR Team; powered by phpBB © phpBB Group