Ogólnie rzecz ujmując to telewizja, radio i kina puszczają dużo tandetnej papki dla mas. Książki jeszcze w miarę ratują sytuację, ale i tu należy być czujnym. Pozdrawiam
_________________ http://ginger.net.pl/ - biznes gastronomiczny, prowadzenie restauracji, zarządzanie restauracją.
Chce się żyć - bardzo dobry film, szczególnie jak na "Polskie" warunki.
Mokra Robota - film w którym maczał palce Tarantino. Dla fanów Quentina pozycja obowiązkowa.
Bogowie - i kolejny bardzo dobry film polski.
Dom w głębi lasu - film koniecznie trzeba obejrzeć bez spojlerów. Ja widziałem przeróbkę robot chiken i niestety znałem już tą historie. Film z miejsca stał się moim ulubionym horrorem dawno nie widziałem filmu, który w tak lekki i przyjemny sposób bawił się kliszami horrorowymi.
Ja ostatnio obejrzałem Kapitana Amerykę, Zimowy Wojownik. Co za gniot, dawno nie oglądałem filmu z którego amerykański patos wylewał by się aż takimi strumieniami.
Westworld - kto by się spodziewał po tak starym filmie tak świeżych i ciekawych pomysłów. W skrócie jest o parku rozrywki w którym androidy wykazują niecodzienne zachowania.
Futureworld - Zjechali z poziomem kina, ale da się obejrzeć tylko jakieś takie to mdłe. Android z Westworld pojawia się tylko jako część snu.
_________________ Za każdą linią drzew morze.
Czubki drzew na tle ciemnego nieba.
Gdy kto sieje nasiona goryczy, nie może zebrać plonu słodyczy.
@nt Nolife roku 2020
Once (2006) - po dziesięciu latach w końcu zdecydowałem się obejrzeć ten film. I warto było, takie bezpretensjonalne kino o miłości.
Blue Valentine (2010) - a to z kolei coś zupełnie na odwrót. Zamiast opowiadać o miłości, opowiada o rozpadzie małżeństwa. ciekawe kino.
_________________ Omnia Romae venalia sunt.
@nt Nolife roku 2020
Chce się żyć (2013) - genialny film, bez zbędnego pretensjonalizmu. opowiada historię chłopaka który ma bardziej przejebane w życiu niż my. przypomina nam to, że nasze życie nie jest takie straszne. happyendu nie ma po czy w takiej historii może być happyend, chociaż badendu też nie ma, jest tylko życie.
#chcesięż
_________________ Omnia Romae venalia sunt.
@nt Nolife roku 2020
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach