Autor |
Wiadomość |
czeslaw
Bąbel

|
Drodzy użytkownicy. Z przykrością stwierdziłem, że utrzymanie serwisu przekracza moje możliwości finansowe - od momentu przenosin na nowy serwer muszę nieustannie, co miesiąc wykładać grubą gotówkę na serwer, dodatkowy transfer i różne inne opłaty. Do tego dochodzi płatność za domeny, itd. itp. Jako, że i tak mnie nie lubicie (vide: wyniki ankiety po prawej) postanowiłem sięgnąć po radykalne środki, które pozwolą nie tylko na kontynuowanie działalności serwisu, ale i na zapewnienie mi zarobku i godnego życia (piwo nie jest tanie).
Zorientowałem się w różnych metodach, które mogłyby zapewnić stały przypływ gotówki. Niestety bannery odpadają - i tak byście nie klikali, bo macie to w dupie. Wszelkie inne systemy partnerskie i tego typu rzeczy również odpadają, z tego samego powodu. Dlatego też wpadłem na najlepszy chyba pomysł, który w przeciągu najbliższych dni wprowadzony zostanie w życie: aby uzyskać dostęp do serwisu należało będzie raz w miesiącu wysłać smsa (na odpowiedni numer, koszt: 5zł + VAT). Za darmo będzie można obejrzeć jedynie zajawki ostatnich pięciu newsów. Wszystkie aktualne konta zostaną zdeaktywowane i ponownie uruchomione po wpisaniu kodu dostępu, który otrzymacie smsem zwrotnym.
Oprócz powyższego wprowadzone zostaną usługi takie jak możliwość ściągnięcia dzwonków polifonicznych, logo, tapet, gierek w javie, itd.
Mam nadzieję, że te zmiany pozwolą na utrzymanie naszego serwisu oraz zapewnią mi odpowiednią motywację do dalszego zajmowania się nim. Dziękuję za uwagę:)
[edit] Oczywiście ten news to żart prima-aprilisowy. Jednakże, jeżeli chciałbyś wspomóc suchara ofiarą, daj na tacę używając formularza zamieszczonego po prawej stronie, nad ankietą. |
Ostatnio zmieniony przez czeslaw dnia Pon Kwi 04, 2005 3:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
januzi
Newsman11(jeden)

|
ojej
cholerna komercja, nawet glupich opisow gier nie da sie przeczytac bez placenia, nie mowiac o oplatach za patche |
_________________ Bóg, Ojczyzna, Honorarium ...
 |
|
 |
Beret
potworna atrapa bio-kukły

|
Nie pisz mi tylko że to odwet za ankietę
a z tym:
Cytat: | "Oprócz powyższego wprowadzone zostaną usługi takie jak możliwość ściągnięcia dzwonków polifonicznych, logo, tapet, gierek w javie, itd" |
To przesadna chojność
Zastanówmy się może jest jednak jakieś wyjście ... |
_________________ Wszystko wina bandy chuja |
|
 |
zeca
szef wszystkich szefów

|
Nie mam komórki więc najprawdopodobniej odejde z suchara. Cóż... na Amidze grał będę sobie... |
_________________ JENEK ODDAJ KOZE:/
 |
|
 |
Inko
Marudna menda

|
czesław: to juz jest kurna szantaz
Szczerze to Ci mogę pomoc, powiedz jaki masz ruch miesięcznie, ile żre baza, może coś da się zrobić.... |
_________________ el ritmo hafanana |
|
 |
JiXton
Wierny DDR

|
R. I. P. Sucharze
Dla mnie to by nawet nie byl problem zeby zaplacic te 5zl miesiecznie, ale ilosc uzytkownikow suchara zmniejszylaby sie drastycznie, przez co ilosc ciekawych news'ow by spadla, i nie byloby sensu placic.
Platny Suchar nie ma przyszlosci. |
|
|
 |
Chaykin
Wierny DDR

|
Płacić za suchara to tak jakby zamienić zece z szenkiem. |
_________________ Maleństwo niepojęte. Dzięki!
 |
|
 |
spectator
mistrz cienkiej riposty
|
WTF czyli CO TO MA KUTWA BYĆ!!!111(jedendokutwynędzy!!!111(jeden)
czeslaw: To już jest przegięcie pały, rozumiem że suchar kosztuje, ale mogłeś się skonsultować przecież, ludzie by pomogli (chyba, whatever...)a tak to suchar.net zostanie zalany komercyjnymi fekaliami i stanie się (trąby anilskie bitte!) zdżołmonsteryzowany! Toż przecież nawet E#D jest ogólnodostępne nieodpłatnie bez tego całego szajsu (chociaż ostatnio forum wyexploitowane...).
No ładnie, rzeczywiście "czeslawski pedalski system^2".
W związku z tą wiadomością deklaruję pewną rzecz z którą noszę się od jakiegos czasu, a mianowicie (wiem, brzmi śwmiesznie zważywszy na mój forumowy staż) opuszczam suchara. Nie będę na pożegnanie puszczał takich bąków jak YoMoTo, a w kwestii liryki to gdzieś kiedys songa słusznego (Dogs - Animals - Pink Floyd) zapodawałem. Może jak się trochę uspokoję (2-3 w nocy) to rozwinę ta myśl, ale zasadniczo to koniec mojej aktywności tutaj.
/me pluje! |
|
|
 |
Skuti
Wierny DDR

|
Zgadzam się z przedmówcą JiXtonem, suchar ma i tak bardzo mało aktywnych użyszkodników. Po wprowadzeniu opłat ich ilość się jeszcze zmnijeszy. Jako że nie jestem w żaden sposób emocjonalnie związany z sucharem, wątpię żebym zdobył się nawet na tak śmieszną opłatę. I tak nie podoba mi się "system" i nie bedę się z tego tłumaczył nikomu. Zresztą pewnie nawet przed wprowadzeniem oplat ktoś odejdzie, tak jak s. |
_________________ "Najważniejsze jest to czego nie widać." Mały Książę
Ostatnio zmieniony przez Skuti dnia Czw Mar 31, 2005 23:56, w całości zmieniany 2 razy |
|
 |
chaoss
Wierny DDR

|
blah, ja i tak mam 1,5zl na komorce no to narazie ddr
.
.
.
moj poprzedni post skasowany ale ok, nie przeszkadzam, the show must go on |
_________________ mam oldskoolowy 14" monitor i lubie avatary na pol ekranu ;/ |
|
 |
Gregrin
Cebulka

|
Pisze puki moge  |
|
|
 |
rockwell
Fan Wioletty Willas

|
oh my, it's so sad. what are we gonna do now?  |
_________________ bak. |
|
 |
crassus
Szczypiorek

|
No dobra zapłace juz to 5 zł ;] |
_________________ Oficjalny Wyznawca Pierdolizmu. |
|
 |
czeslaw
Bąbel

|
No, to jedyne wyjście. Cieszę się, że niektórzy z Was współpracują. A reszta? Będzie musiała zadowolić się darmowymi ochłapami. |
|
|
 |
Pingwin
KauEater
|
trzeba ustalic na jakie forum sie przenosimy. |
_________________ "pingu przecież miyuna to 15 letni pokemon... Jeszcze teraz ją można złapać jak ogląda Zaczarowany ołówek:D" |
|
 |
|