| Autor |
Wiadomość |
zenabo
Cooking Mama

|
| czeslaw napisał: | | zenabo napisał: | Co do spryskiwania wodą to biorąc pod uwagę, że chleb piecze się około godziny to możesz co 10 - 15 minut zraszać go wodą najlepiej sprayem.
Jak mocno - na wyczucie aby był zwilżony ale nie pływał w wodzie  | A od takiego otwierania piekarnika nie zrobi się zakalec?  |
Należy otwierać piekarnik na moment nie wyciągając chleba na zewnątrz wtedy wypiekowi nic nie grozi.
| zeca napisał: | | Bożena i ty mnie wlasnej roboty chlebem na śląskiej ziemi nie przywitałaś? F O CH ! |
No cóż za dużo miała gotowania na głowie aby jeszcze znaleźć czas na pieczenie chleba.
Co się odwlecze to .... następnym razem masz to jak w banku  |
czeslaw
Bąbel

|
No dobra, mąką z drożdzami i resztą oczekuje na wzrost  |
wojok
wie że nic nie wie

|
kurde, narobiliście mi smaka, jak w tym tygodniu znajdę czas to zrobię! |
zeca
szef wszystkich szefów

|
czesiu czy to nie za duzo grzebania w ciescie?
zenabo - trzymam za slowo:D |
_________________ JENEK ODDAJ KOZE:/
 |
|
 |
czeslaw
Bąbel

|
Piecze się!
zeca: dziś mam power kopa - upiekłem chleb, zaraz pogrzebię dla Ciebie w kodzie  |
zeca
szef wszystkich szefów

|
super:> |
_________________ JENEK ODDAJ KOZE:/
 |
|
 |
StAlKeR
Hodowca szopów

|
nie chce was zasmucac i zniechecac ale nie wiem czy zauwazyliscie, ze pieczecie po prostu pizze, tylko bez sosu sera i dodatkow ? bo z chlebem to ma wspolnego tyle, ze jedno i drugie jest z maki
do chleba uzywa sie zaczynu z zupelnie innych drozdzy, zazwyczaj sa to zaczyny kwasne i zupelnie inne niz ten uzyskiwany z drozdzy ktore sie kupuje w sklepach do domowych wypiekow , a prawdziwy chleb jest po prostu na zakwasie i do tego nie z samej maki pszennej tylko z mieszanki pszennej i zytniej
w sposob opisany przez wawe nigdy chleba nie zrobicie pizzermani, tylko nieslodkie ciasto drozdzowe  |
czeslaw
Bąbel

|
to odpisz na gadu, parufko!
| StAlKeR napisał: | | w sposob opisany przez wawe nigdy chleba nie zrobicie pizzermani, tylko nieslodkie ciasto drozdzowe :) | chyba coś takiego mi wyszło i do tego z zakalcem :/ |
Brzus
Oddaj 5,10zł!

|
nie mogę więcej tego tak ignorować!
PIEKARNIE ISTNIEJĄ! |
_________________ http://www.bykom-stop.avx.pl/ BYKOM-STOP!!| Wolin 15:48:31 napisał: | | jestem nadal tylko chlopcem | widziałem dom stalkera : O
 |
|
 |
wojok
wie że nic nie wie

|
stalker: podaj przepis, jak już błyszczysz talentem kulinarnym |
Daron37
Nerd Epoki - 1234567890

|
| wojok napisał: | | stalker: podaj przepis, jak już błyszczysz talentem kulinarnym |
 |
|
|
 |
Szadou
Wierny DDR

|
| StAlKeR napisał: | nie chce was zasmucac i zniechecac ale nie wiem czy zauwazyliscie, ze pieczecie po prostu pizze, tylko bez sosu sera i dodatkow ? bo z chlebem to ma wspolnego tyle, ze jedno i drugie jest z maki
do chleba uzywa sie zaczynu z zupelnie innych drozdzy, zazwyczaj sa to zaczyny kwasne i zupelnie inne niz ten uzyskiwany z drozdzy ktore sie kupuje w sklepach do domowych wypiekow , a prawdziwy chleb jest po prostu na zakwasie i do tego nie z samej maki pszennej tylko z mieszanki pszennej i zytniej
w sposob opisany przez wawe nigdy chleba nie zrobicie pizzermani, tylko nieslodkie ciasto drozdzowe  |
 |
_________________ Human goals are like the numbers plumbed from the pipes of life.
I am a plumber, but what I plumb is the fruit of infinity...
I'm deeper than infinity. So infinite, I make infinity look like a four! |
|
 |
Tango_November
Robot sądowy. Jeść, spać, ruchać.

|
Pieczywo jest niezdrowe, ciężkostrawne i generalnie chujowe. |
szenko2325
.

|
rozpycha brzuch i potem dziewczyny nie piszczą jak tańczę na scenie |
zenabo
Cooking Mama

|
| StAlKeR napisał: | nie chce was zasmucac i zniechecac ale nie wiem czy zauwazyliscie, ze pieczecie po prostu pizze, tylko bez sosu sera i dodatkow ? bo z chlebem to ma wspolnego tyle, ze jedno i drugie jest z maki
Zgadzam się, że w domowych warunkach nie upiecze się typowego chleba jaki jest dostępny w sklepach. Nie można kupić drożdży piekarniczych, jajek w proszku, spulchniaczy i innych bajerów jakie mają do dyspozycji piekarze, poza tym nikt w mieszkaniu nie posiada pieca piekarniczego.
Z drugiej strony coraz bardziej zaczynają być modne maszyny do pieczenia chleba i jeżeli ktoś lubi bawić się w kuchni i ma trochę fantazji to powinien spróbować upiec smaczny i zdrowy chlebek.
 |
|
|